REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti faršą (tinka bet koks, kokį jūs mėgstate - aš naudoju jautienos faršą) ir kepti ant vidutinės liepsnos. Suberti druską ir pipirus, įspausti skiltelę česnako.
- Užkaisti virti mėgstamus makaronus. Aš paprastai naudoju Tagliatelle.
- Kol makaronai verda, nulupti baklažanus, supjaustyti pailgais gabalais, pabarstyti druska ir palikti 15 - ai min. (kad ištrauktų kartumą). Po to druską nuplauti, o baklažanus pasmulkinti iki kubelių dydžio. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti taip pat kubeliais. Ir baklažaną ir papriką kartu apkepti keptuvėje ant aliejaus (kepant nepamiršti šiek tiek druskos ir pipiriukų).
- Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formos dugną sudėti puse virtų makaronų, ant jų supilti keptas daržoves (papriką ir baklažaną) ir sudėti visą keptą faršą. Į atskirą mažą indelį sumušti 2 kiaušinius, įdėti kupiną šaukštelį miltų, gerai išplakti ir palaistyti tolygiai virš faršo. Toliau sudėti likusius makaronus ir pabarstyti juos makaronų prieskoniais.
- Sutarkuoti fermentinį sūrį ir suberti jį ant apkepo. Pabaigai labai tiks pomidoras, ne tik dėl grožio, bet ir dėl skonio - reikia supjaustyti jį skiltelėmis ir sudėti ant apkepo viršaus. Papuošti šviežiais ir džiovintais bazilikais. Kepti +200°C temperatūroje 30 min. Skanaus!
Pastebėjimas! Gaminau tokį apkepą dar ir su morkomis, ir su brokoliais... Kuo didesnė daržovių įvairovė, tuo skanesnis apkepas:)
REKLAMA