INGREDIENTAI:
- šiek tiek bazilikų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 1 vienetas paprikų
- 250 gramų pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
- 300 gramų menkių (filė)
- 4 vienetai kiaulės šoninės (riekelės)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Menkės filė perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinos sultimis ir trumpam padėkite šaltai. Svogūną supjaustykite kubeliais ir įkaitinę keptuvėje aliejų kepkite apie 3 min. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Du iš jų supjaustykite ketvirčiais ir išimkite sėklas. Likusius išėmę sėklas supjaustykite kubeliais. Papriką nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Kubeliais pjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę su svogūnais. Krapus ir bazilikus nuplaukite ir susmulkinkite. Bazilikus sumaišykite su daržovėmis keptuvėje. Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, sudėkite pomidorų ketvirčius ir pabarstykite krapais. Tada gražiai susukite, apvyniokite šonine ir persmeigę mediniu pagaliuku dėkite į keptuvę su daržovėmis, kepkite apie 15 min.
REKLAMA