INGREDIENTAI:
- 2 česnakų
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
- šiek tiek krapų
- šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai)
- 500 gramų menkių (ar saida, filė)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- šiek tiek prieskonių (Santa Marian 5 pipirų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Daržovių garnyrui reiks:
500 gr. bulvių,
2 didelių morkų,
200 gr. nulupto moliūgo
150 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,
didelio svogūno,
1 saliero stiebo,
2 kubelių daržovių sultinio,
stiklinės grietinėlės,
50 gr. sviesto,
1 šaukštelio krakmolo,
baziliko,
mairūno,
žalių krapų,
šaukštelio druskos.
Gaminimas: Žuvį peiliu sukapoti gabaliukais, sumaišyti su smulkiai supjaustytais česnakais ir palikti pastovėti bent tol, kol susiruošime daržoves. Tuomet į žuvies masę įberti druskos, pipirų, maltų lauro lapų, supilti krakmolą, pridėti smulkintų krapų, gerai išmaišyti, apvoliojus džiuvėsiuose kepti aliejuje. Galima ant keptuvės, galima orkaitėje.
Daržoves susmulkinti norima forma ir sluoksniuoti į kepimo, ar troškinimo indą, išteptą svietu - svogūnus, salierus, bulves, žirnelius, morkas, moliūgą. Sultinio kubelius ištirpinti šiltame vandenyje. Tuomet šlakelyje karšto vandens išmaišyti krakmolą, bei 25 gr. sviesto ir supilti į sultinį. Pamaišyti, supilti grietinėlę. Po to suberti prieskonius - po žiupsnelį baziliko, mairūno, šaukštelį druskos. Gerai išmaišytą tirpalą supilti ant daržovių. Apibarstyti smulkintais krapais, bei troškinti karštoje orkaitėje apie 1 val. uždengtame inde.
Skanaus!
Autorius: Regina Račkauskienė