Žuvis išvaloma, nuplaunama, perpjaunama į dvi dalis, įtrinama druska bei pipirais ir apšlakstoma alyvuogių aliejumi. Taip apdorota menkė garinama garuose apie 10 min. Rozmarino šakelė sukapojama. Ištirpinamas vandens vonelėje sviestas, sumaišomas su citrinų sultimis bei rozmarinu ir pakaitinamas dar apie 4 min. Šilta žuvis sudedama į lėkštes, užpilama pasigamintu padažu ir patiekiama su mėgstamu garnyru. Gaunasi 2 porcijos. Skanaus.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas rozmarino (šakelė)
400 gramų menkių
10 gramų alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis išvaloma, nuplaunama, perpjaunama į dvi dalis, įtrinama druska bei pipirais ir apšlakstoma alyvuogių aliejumi. Taip apdorota menkė garinama garuose apie 10 min. Rozmarino šakelė sukapojama. Ištirpinamas vandens vonelėje sviestas, sumaišomas su citrinų sultimis bei rozmarinu ir pakaitinamas dar apie 4 min. Šilta žuvis sudedama į lėkštes, užpilama pasigamintu padažu ir patiekiama su mėgstamu garnyru. Gaunasi 2 porcijos. Skanaus.