INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių (smulkintos)
- šiek tiek bazilikų
- 1 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
- 0.5 vieneto svogūnų
- 400 gramų jautienos faršo
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (išplakti su 1 šaukštu vandens)
- 2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
- 4.5 stiklinės kvietinių miltų
- 3/5 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos ((įdarui))
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos ((tešlai))
- 250 gramų sviesto (supjaustytas kubeliais)
- šiek tiek čili pipirų (milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai miltus sumaišome su druska, sudedame kambario temperatūros sviesto gabaliukus ir viską minkome pirštais.
Kitame inde šakute suplakame kiaušinius bei vandenį, gautą mišinį supilame į miltus ir paminkome.
Iš tešlos padarome 2 pailgus apskritimus, susukame juos į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve bent 1 valandą.
Įdarui aliejuje pakepiname svogūnus, įdedame česnakus ir pakepame dar apie 2 min.
Tada sudedame faršą ir kepame, kol jis gražiai apkepa.
Galiausiai sudedame alyvuoges, pomidorus, prieskonius ir maišydami kepame dar 5 minutes.
Po 5 min. nukeliame nuo ugnies ir sudedame smulkiai pjaustytus kiaušinius.
Iš šaldytuvo išsitraukiame pirmą tešlos kamuolį ir pusę kitos tešlos.
Visą tai padaliname į 18 dalių ir iš kiekvienos suformuojame apskritimą.
Tada imame pirmąjį apskritimą jį plonai iškočiojame, dedame 2 šaukštus įdaro, suspaudžiame kraštus ir gautą pyragaitį dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tą patį procesą pakartojame su likusiais tešlos kamuolėliais.
Kai jau pyragaičiai bus ant skardos, juos ištepame kiaušinio ir vandens mišiniu.
Dedame į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 25 minutes.
Skanaus.
Autorius: fdiscover.blogspot.com