800 g kiaulienos supjaustoma riekėmis ir gerai išmušama kūjeliu ir pasūdoma. Įdarui malta kiauliena sumaišoma su keptais svogūnais ir pagardinama prieskoniais su druska. Ant mėsos kepsnio dedama įdaro ir suvyniojamas apvalus ritinys. Vėliau pavilgomas kiaušinio plakinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas riebaluose. Tiekiamas užpiltas sviestu. Kartu paduodama virtų bulvių, raugintų agurkų bei troškintų ar marinuotų burokėlių salotų. Gero apetito!
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
4 vienetai svogūnų
800 gramų kiaulienos
150 gramų kiaulės faršo
60 gramų taukų (riebalų)
1 vienetas kiaušinių
20 gramų džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
800 g kiaulienos supjaustoma riekėmis ir gerai išmušama kūjeliu ir pasūdoma. Įdarui malta kiauliena sumaišoma su keptais svogūnais ir pagardinama prieskoniais su druska. Ant mėsos kepsnio dedama įdaro ir suvyniojamas apvalus ritinys. Vėliau pavilgomas kiaušinio plakinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir kepamas riebaluose. Tiekiamas užpiltas sviestu. Kartu paduodama virtų bulvių, raugintų agurkų bei troškintų ar marinuotų burokėlių salotų. Gero apetito!