• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek kardamono
  • 200 gramų medaus
  • šiek tiek muskato
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 600 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cinamono, imbiero, gvazdikėlių, muskato ir kardamono reikės ~ 3 šaukštų.

    Glazūrai:
    cukraus pudros ~ 500 g
    vandens
    citrinos rūgštelės aromatų, dažų (nebūtinai)

    Papuošimui:
    pabarstukai spalvoti
    kokoso drožlės
    saldainiai

    Pasidarome tešlą: cukrų, sviestą, medų pašildome ir išmaišome iki vientisos masės, tada sudedame likusius produktus ir išminkome. Tešlą iškočiojame apie 7 mm storio lakštu ir išpjaustome eglutės, senio besmegenio, rogių, namelio detales (geriausia jas išanksto nusipiešti ant popieriaus). Meduolį dedame ant kepimo popieriaus ir kepame 15-20 min 170 laipsnių temperatūroje. Iškepusį atvėsiname (idealiausia palikti per naktį), apipjaustome aplygindami namuko kraštukus.
    Pataisome glajų: detalių tvirtinimui daromės kuo tirštesnį,kad geriau liptų. Įsidedame į puodelį cukraus pudros ir įpilame po šaukštą vandens ir truputį citinos rūgštelės. Išmaišome. Turi gautis tiršta sunkiai maišoma masė, ja suklijuojame visas detales, priklijuojame didesnius papuošimus, tada masę praskystiname ir apipilame visą namuko stogą, žemę ir apibarstome kokoso drožlėmis, kad priliptų (jei turite, atskirai įdėję žalių dažų, apipilame eglutę). Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos :) Smagiausia įtraukti visą šeimyną!

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek gvazdikėlių
  • šiek tiek imbierų
  • šiek tiek kardamono
  • 200 gramų medaus
  • šiek tiek muskato
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 600 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cinamono, imbiero, gvazdikėlių, muskato ir kardamono reikės ~ 3 šaukštų.

    Glazūrai:
    cukraus pudros ~ 500 g
    vandens
    citrinos rūgštelės aromatų, dažų (nebūtinai)

    Papuošimui:
    pabarstukai spalvoti
    kokoso drožlės
    saldainiai

    Pasidarome tešlą: cukrų, sviestą, medų pašildome ir išmaišome iki vientisos masės, tada sudedame likusius produktus ir išminkome. Tešlą iškočiojame apie 7 mm storio lakštu ir išpjaustome eglutės, senio besmegenio, rogių, namelio detales (geriausia jas išanksto nusipiešti ant popieriaus). Meduolį dedame ant kepimo popieriaus ir kepame 15-20 min 170 laipsnių temperatūroje. Iškepusį atvėsiname (idealiausia palikti per naktį), apipjaustome aplygindami namuko kraštukus.
    Pataisome glajų: detalių tvirtinimui daromės kuo tirštesnį,kad geriau liptų. Įsidedame į puodelį cukraus pudros ir įpilame po šaukštą vandens ir truputį citinos rūgštelės. Išmaišome. Turi gautis tiršta sunkiai maišoma masė, ja suklijuojame visas detales, priklijuojame didesnius papuošimus, tada masę praskystiname ir apipilame visą namuko stogą, žemę ir apibarstome kokoso drožlėmis, kad priliptų (jei turite, atskirai įdėję žalių dažų, apipilame eglutę). Papuošimas priklauso nuo jūsų fantazijos :) Smagiausia įtraukti visą šeimyną!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų