INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai kakavos
- 50 gramų migdolų (kapoti)
- 6 vienetai kiaušinių
- 450 gramų kvietinių miltų
- 4 valgomieji šaukštai pieno
- 225 gramai sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą išsukite su cukrumi arba vanile ir į šitą masę po vieną įmuškite kiaušinius. Į miltus įberkite kepimo miltelių, migdolų ir pamažu išmaišykite su sviestiniu kremu. Po to supilkite pieną. Karščiui atsparią formą ištepkite riebalais ir pusę jos pridėkite tešlos, į likusią tešlą suberkite kakavą, cukrų, cinamoną ir įpilkite3-4 valgomuosius šaukštus pieno.Tamsiąją tešlą uždėkite ant šviesiosios ir truputį pamaišykite ją šakute, po to įšaukite į orkaitę, ir kepkite 175 laipsnių karščio. Keksas bus iškepęs tada, kai ant įbesto į jį dantų krapštuko neprilips tešlos. Keps jis apie 50-60 min.
Autorius: Eglė Dambrauskaitė