Grybus nuplauti, perpjauti per pusę. Česnakus išspausti. Sudėti visus ingredientus į keptuvę, išskyrus česnaką. Užvirinti ant vidutinės ugnies, po to sumažinti ugnį ir virti uždengus 5 min. Išjungti ugnį ir sudėti česnaką. Grybus atvėsinti ir sudėti į stiklainį, padėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve mažiausiai 4 val.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
3/4 arbatinio šaukštelio cukraus
3 česnakų
4 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų (džiovinti)
5 vienetai laurų lapų
2/5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
5 ir 7/10 mililitro acto (70%)
500 gramų pievagrybių
1/3 stiklinės vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus nuplauti, perpjauti per pusę. Česnakus išspausti. Sudėti visus ingredientus į keptuvę, išskyrus česnaką. Užvirinti ant vidutinės ugnies, po to sumažinti ugnį ir virti uždengus 5 min. Išjungti ugnį ir sudėti česnaką. Grybus atvėsinti ir sudėti į stiklainį, padėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve mažiausiai 4 val.