INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 800 gramų jautienos inkstų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 2 vienetai batono (riekės)
- 80 mililitrų pieno
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 100 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
REKLAMA