Mėsą paprieskoniuojame, įmušame kiaušinį, dedame kelis šaukštus džiūvėsėlių, krakmolo ir gerai išminkome tešlą. Persikų puseles perpjauti pusiau. Vištienos odeles supjaustome maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Iš mėsos gaminame kotletukus ir į vidų dedame persiko puselę. Apvyniojame kotletuką vištienos odelės juostele ir galus susmeigiame mediniu pagaliuku.Taip prisigaminus kotletukų apkepame juos įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Tuomet dedame į orkaitėje kepti skirtą indą (jame bus galima ir patiekti ant stalo), ten pilame pusę stiklinės persikų sulčių ir vis bekepant pašlakstyti sultimis. Kepti 180 laipsnių orkaitėje maždaug 20 minučių.
Autorius: Levita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (džiovintas)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 vienetas persikų (konservuoti, indeliais)
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek prieskonių (mėsai)
300 gramų vištos odelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą paprieskoniuojame, įmušame kiaušinį, dedame kelis šaukštus džiūvėsėlių, krakmolo ir gerai išminkome tešlą. Persikų puseles perpjauti pusiau. Vištienos odeles supjaustome maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Iš mėsos gaminame kotletukus ir į vidų dedame persiko puselę. Apvyniojame kotletuką vištienos odelės juostele ir galus susmeigiame mediniu pagaliuku.Taip prisigaminus kotletukų apkepame juos įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Tuomet dedame į orkaitėje kepti skirtą indą (jame bus galima ir patiekti ant stalo), ten pilame pusę stiklinės persikų sulčių ir vis bekepant pašlakstyti sultimis. Kepti 180 laipsnių orkaitėje maždaug 20 minučių.