Tai labai švelnaus skonio makaronai, kuriuos pagaminti užtruks tik apie pusvalandį, tad puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Jei patinka "shallot" svogūnėliai- galima vieną supjaustyti ir apkepti kartu su grybais ir česnakais. Jei nėra galimybės gauti ožkų sūrio - puikiai tiks ir įprasta feta.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų makaronų (naudojau "Farfalle")
- 650 gramų marinuotų pievagrybių
- 450 gramų špinatų (mažieji)
- 125 mililitrai grietinėlės
- 50 mililitrų baltojo sauso vyno
- 2 skiltelės česnakų
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- Pabarstymui:
- 30 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
- 2 žiupsneliai džiovintas čiobrelis
- šiek tiek ožkos sūrio (pagal skonį)
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio ir atidėti.
- Grybus, smulkintą česnaką pakepinti apie 5-10 min, kol apkeps aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti vyno ir nugarinti. Pridėti špinatų. Sumažinus kaitrą pakepti dar 2 min. Supilti grietinėlę. Suversti makaronus ir išmaišyti.
- Dar karštą patiekalą dėti į lėkštes. Ant viršaus užbarstyti kietojo sūrio, uždėti ožkų sūrio gabaliukus ir pabarstyti čiobreliais.
REKLAMA