• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai švelnaus skonio makaronai, kuriuos pagaminti užtruks tik apie pusvalandį, tad puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Jei patinka "shallot" svogūnėliai- galima vieną supjaustyti ir apkepti kartu su grybais ir česnakais. Jei nėra galimybės gauti ožkų sūrio - puikiai tiks ir įprasta feta.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų makaronų (naudojau "Farfalle")
  • 650 gramų marinuotų pievagrybių
  • 450 gramų špinatų (mažieji)
  • 125 mililitrai grietinėlės
  • 50 mililitrų baltojo sauso vyno
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
  • Kepimui:
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Pabarstymui:
  • 30 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
  • 2 žiupsneliai džiovintas čiobrelis
  • šiek tiek ožkos sūrio (pagal skonį)

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio ir atidėti.
  2. Grybus, smulkintą česnaką pakepinti apie 5-10 min, kol apkeps aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti vyno ir nugarinti. Pridėti špinatų. Sumažinus kaitrą pakepti dar 2 min. Supilti grietinėlę. Suversti makaronus ir išmaišyti.
  3. Dar karštą patiekalą dėti į lėkštes. Ant viršaus užbarstyti kietojo sūrio, uždėti ožkų sūrio gabaliukus ir pabarstyti čiobreliais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų