Kokie makaronai be šviežių bazilikų lapelių? Juk jie taip primena vasarą savo nuostabiu kvapu, kuris pripildo visą virtuvę. Ir puikiai tinka prie makaronų. Sunku net įsivaizduoti makaronus be šių žolelių. O tobulai vakarienei reikia tiek nedaug laiko ir ingredientų.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 400 gramų tagliatelle makaronų
- 200 gramų vištienos krūtinėlė
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 1 vienetas raudonosios paprikos
- 1 skiltelė česnakų
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- Pabarstymui:
- 1 valgomasis šaukštas kietojo sūrio (smulkiai tarkuotas)
- 4 lapai bazilikai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, tada perlieti šaltu, nulupti ir susmulkinti. Papriką ir vištieną supjaustyti kubeliais. Česnako skiltelę sutrinti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną ir, maišant, kepti, kol apskrus. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išimti į lėkštę. Tuomet sudėti paprikas ir česnaką, ir, maišant, kepti, kol suminkštės.
- Sukrėsti trintus pomidorus, suberti cukrų, pasūdyti, pagardinti pipirais, išmaišyti ir troškinti 3-4 min. Tada sudėti vištieną ir dar patroškinti apie 1-2 min.
- Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės ir padalyti į lėkštes.
- Ant makaronų dėti vištienos ir daržovių, pabarstyti sūriu ir bazilikų lapeliais.
REKLAMA