• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 česnakų
  • šiek tiek mairūnų
  • 6 vienetai morkų (didesnės)
  • 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti, indelis)
  • 3 vienetai svogūnų (dideli)
  • šiek tiek pomidorų padažo
  • 1 kilogramas makaronų ((dvi pakuotės), sraigteliai)
  • šiek tiek vandens (virintas)
  • šiek tiek pieno (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaminame padažą:
    Nuskutame morkas, jas sutarkuojame. Tada nulupame svogūnus, juos gana smulkiai supjaustome, kepame gilioje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Svogūnams svylant, mažiname ugnį arba pilame vandens. Svogūnams pakepus, juos "nudažome" pomidorų padažu. Turėtų pakvipti labai skaniai.
    Dedame morkas, užpilame šiek tiek vandens ir uždengę troškiname apie 35-45 min, pagal skonį. Retkarčiais pamaišome.
    Morkoms praradus "žalią" skonį, užverdame makaronus. Jei Jūsų puodas labai ilgai kaista, patartina pradėti anksčiau. Tuo pat metu į padažą dedame kons. pomidorus (juos sutrėškiame keptuvėje), prieskonius, sutrėkštus česnakus. Viską maišome. Iki tol, kol išvirs makaronai, padažą troškiname ant silpniausios ugnies.
    Išvirusius nusunktus makaronus sudedame į dubenį, sumaišome su padažu.
    Sūriu apibarstoma jau lėkštėje!
    Šios proporcijos užtenka 7-8 žmonėms, gaminti vienam trunka apie 1-1,5val.
    Patarimas: padažui troškinantis žiūrėti, kad jis neprisviltų, vis įpilti vandens. Kai kam nereikia, nes ir taip išsiskiria sultys.
    Sėkmės ir skanaus!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų