• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors tai ir neįprasto skonio makaronai, bet tikrai labai skanūs. Kedrinės pinijos ir ožkos sūris suteikia patiekalui malonaus sūrumo, o moliūgas ištroškintas citrinų sultyse ir cukruje - saldaus rūgštumo. Na, štai ir rudeninė, tikrai soti vakarienė!

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas moliūgų (mažo, minkštimo)
  • 500 gramų makaronų (naudojau "vamzdelius")
  • 100 mililitrų vandens
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų ožkos sūrio (smulkintas gabaliukais)
  • 4 valgomieji šaukštai kedro riešutų
  • 3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Moliūgą supjaustyti nemažais kubeliais ir suberti į gilią keptuvę. Pabarstyti cukrumi, pasūdyti, supilti vandenį ir troškinti apie 15 min., kol nebeliks skysčio ir moliūgai suminkštės.
  2. Kitoje keptuvėje ištirpinti sviestą ir kaitinti, kol pradės burbuliuoti. Supilti citrinos sultis, išmaišyti ir dar pakaitinti. Tuomet sudėti moliūgus ir riešutus.
  3. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošti ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus uždėti moliūgus su riešutais ir ožkos sūriu.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų