Nors tai ir neįprasto skonio makaronai, bet tikrai labai skanūs. Kedrinės pinijos ir ožkos sūris suteikia patiekalui malonaus sūrumo, o moliūgas ištroškintas citrinų sultyse ir cukruje - saldaus rūgštumo. Na, štai ir rudeninė, tikrai soti vakarienė!
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas moliūgų (mažo, minkštimo)
- 500 gramų makaronų (naudojau "vamzdelius")
- 100 mililitrų vandens
- 100 gramų sviesto
- 50 gramų ožkos sūrio (smulkintas gabaliukais)
- 4 valgomieji šaukštai kedro riešutų
- 3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliūgą supjaustyti nemažais kubeliais ir suberti į gilią keptuvę. Pabarstyti cukrumi, pasūdyti, supilti vandenį ir troškinti apie 15 min., kol nebeliks skysčio ir moliūgai suminkštės.
- Kitoje keptuvėje ištirpinti sviestą ir kaitinti, kol pradės burbuliuoti. Supilti citrinos sultis, išmaišyti ir dar pakaitinti. Tuomet sudėti moliūgus ir riešutus.
- Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Nukošti ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus uždėti moliūgus su riešutais ir ožkos sūriu.
REKLAMA