Išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje makaronus. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite jų odą ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus keletą minučių pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir pakepinkite, kol išgaruoja iš jų skystis. Paskaninkite druska, pipirais ir bazilikais. Galiausiai sudėkite į keptuvę smulkintą maskarponės sūrį ir pakaitinkite, kol jis ištirpsta. Viską sumaišykite su išvirtais bei nusunktais šiltais makaronais ir sudėkite į keramikinį kepimo indą. Ant viršaus sudėkite supjaustytą mocarela sūrį, pabarstykite džiovintais bazilikais ir pakepinkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (švieži arba džiovinti)
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
4 vienetai pomidorų pastos
250 gramų makaronų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
80 gramų maskarponės sūrio
80 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje makaronus. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite jų odą ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus keletą minučių pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir pakepinkite, kol išgaruoja iš jų skystis. Paskaninkite druska, pipirais ir bazilikais. Galiausiai sudėkite į keptuvę smulkintą maskarponės sūrį ir pakaitinkite, kol jis ištirpsta. Viską sumaišykite su išvirtais bei nusunktais šiltais makaronais ir sudėkite į keramikinį kepimo indą. Ant viršaus sudėkite supjaustytą mocarela sūrį, pabarstykite džiovintais bazilikais ir pakepinkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!