Užpilti liežuvį vandeniu, kad liežuvis būtų pilnai užpiltas. Užvirinti, nuimti putas ir tada vandenį nupilti. Vėl liežuvį užpilti nauju karštu vndeniu, sudėti supjaustytas morkas ir svogūną. Uždengti ir virti ant silpnos ugnies 2,5 val. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėti laurą ir pipirus. Išvirtą liežuvį išimti iš sultinio, įdėti į šaltą vandenį ir, neleidus visiškai atšalti, nuimti plėvelę. 600 g nuo liežuvio likusio sultinio perkošti ir supilti į kitą puodą. Užvirinti. Miltus sumaišyti su pienu ir, pamaišant, supilti į sultinį. Pavirti 5 min, tada sudėti garstyčias ir kaparėlius, įmaišyti grietinėlę, įpilti truputį citrinos sulčių, pasūdyti ir įberti pipirų. Liežuvį supjaustyti išilgai, patiekti su kaparėlių padažu. Prie šio patiekalo tinka bulvių košė, šviežios daržovės.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
1 vienetas laurų lapų
1 vienetas morkų
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (prancūziškos)
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas jautienos liežuvio
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
150 gramų pieno
50 gramų grietinėlės
600 gramų sultinio (jautienos, padažui)
10 vienetų baltųjų pipirų
4 valgomieji šaukštai kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užpilti liežuvį vandeniu, kad liežuvis būtų pilnai užpiltas. Užvirinti, nuimti putas ir tada vandenį nupilti. Vėl liežuvį užpilti nauju karštu vndeniu, sudėti supjaustytas morkas ir svogūną. Uždengti ir virti ant silpnos ugnies 2,5 val. Likus 5 min. iki virimo pabaigos sudėti laurą ir pipirus. Išvirtą liežuvį išimti iš sultinio, įdėti į šaltą vandenį ir, neleidus visiškai atšalti, nuimti plėvelę. 600 g nuo liežuvio likusio sultinio perkošti ir supilti į kitą puodą. Užvirinti. Miltus sumaišyti su pienu ir, pamaišant, supilti į sultinį. Pavirti 5 min, tada sudėti garstyčias ir kaparėlius, įmaišyti grietinėlę, įpilti truputį citrinos sulčių, pasūdyti ir įberti pipirų. Liežuvį supjaustyti išilgai, patiekti su kaparėlių padažu. Prie šio patiekalo tinka bulvių košė, šviežios daržovės.