Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus truputį sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami per sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvirinama, supilamas atšaltdytame sultinyje išleistas krakmolas, vėl užvirinama ir užbalinama grietine. Sriuba paprastai valgoma su duona
Autorius: KL
INGREDIENTAI:
6 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai laurų lapų
1 vienetas porų
1 vienetas salierų
šiek tiek svogūnų (2-3)
600 gramų kiaulienos (arba jautiena, kaulas)
3 litrai vandens
100 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus truputį sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami per sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvirinama, supilamas atšaltdytame sultinyje išleistas krakmolas, vėl užvirinama ir užbalinama grietine. Sriuba paprastai valgoma su duona