Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos ir išplakame. Į išplaktą kiaušinį pilame pieną bei vandenį, maišydami beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės. Pasiruošiame įdarą. Sutarkuojame sūrį. Nulupame, nuplauname ir smulkiai supjaustome svogūną. Dedame į keptuvę faršą, pabarstome druska bei pipirais, šiek tiek pakepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar truputį pakepiname. Paimame švarią keptuvę, patepame aliejumi, įkaitiname, pilame 2 šaukštus tešlos ir kepame lietinius blynus. Ant apkepto blyno dedame faršą su svogūnais ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Suvyniojame blyną į ritinėlį ir tuomet gautą ritinėlį dar susukame kaip parodyta nuotraukoje. Prieš patiekiant dar apkepame blynus keptuvėje, kad gražiai parustų ir ištirptų sūris. Skanaus!
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
1.5 stiklinės vandens
200 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos ir išplakame. Į išplaktą kiaušinį pilame pieną bei vandenį, maišydami beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės. Pasiruošiame įdarą. Sutarkuojame sūrį. Nulupame, nuplauname ir smulkiai supjaustome svogūną. Dedame į keptuvę faršą, pabarstome druska bei pipirais, šiek tiek pakepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar truputį pakepiname. Paimame švarią keptuvę, patepame aliejumi, įkaitiname, pilame 2 šaukštus tešlos ir kepame lietinius blynus. Ant apkepto blyno dedame faršą su svogūnais ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Suvyniojame blyną į ritinėlį ir tuomet gautą ritinėlį dar susukame kaip parodyta nuotraukoje. Prieš patiekiant dar apkepame blynus keptuvėje, kad gražiai parustų ir ištirptų sūris. Skanaus!