šiek tiek pieno (tiek, kad gautųsi skystoka tešla)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš pieno, miltų, kiaušinių ir drusko sumaišome lietinių tešlą. Pasidarome įdarą iš svogūno, kiaulienos faršo, druskos bei pipirų. Nepilną samtį tešlos liejame į įkaitintą keptuvę, iškepame. Į iškeptą lietinį dedame kaupiną šaukštą įdaro, suvyniojame (dedame mėsytę arčiau krašto, tada lenkiame iš šonų į vidurį, tada tą galą kur su mėsa užlenkiame į vidurį ir dar kartelį lenkiame – gaunasi pailgi stačiakampiai). Pagamintus lietinius apkepiname iš abiejų pusių ir tiekiame į stalą su norimu padažu (grietine, majonezu ar kt). Skanaus !
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
200 gramų kiaulės faršo (virtas)
1 vienetas kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieno (tiek, kad gautųsi skystoka tešla)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš pieno, miltų, kiaušinių ir drusko sumaišome lietinių tešlą. Pasidarome įdarą iš svogūno, kiaulienos faršo, druskos bei pipirų. Nepilną samtį tešlos liejame į įkaitintą keptuvę, iškepame. Į iškeptą lietinį dedame kaupiną šaukštą įdaro, suvyniojame (dedame mėsytę arčiau krašto, tada lenkiame iš šonų į vidurį, tada tą galą kur su mėsa užlenkiame į vidurį ir dar kartelį lenkiame – gaunasi pailgi stačiakampiai). Pagamintus lietinius apkepiname iš abiejų pusių ir tiekiame į stalą su norimu padažu (grietine, majonezu ar kt). Skanaus !