Pirmiausia pasiruošti karamelę. Supilti į puodą 3 stiklines pieno, 1,5 stiklinės cukraus, sodą bei vanilinį cukrų ir nuolat maišant kaitinti virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta. Cukrui ištirpus sumažinti ugnį ir virti apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė (tiršta, standi, ruda masė). Blynų tešlai gerai sumaišyti viename dubenyje miltus, 3 stiklines pieno ir kiaušinius. Išlydyti keptuvėje šiek tiek sviesto, pilti į keptuvę keletą šaukštų tešlos, paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir apkepti iš abiejų pusių blyną. Taip kartoti, kol sukepsite visą tešlą. Iškeptus blynus aptepti karamele ir suvynioti į ritinėlius. Suvyniotus blynus dėti į lėkštes, apšlakstyti karamele, užpurkšti plaktos grietinėlės, papuošti mėtų lapeliais bei braškėmis ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
1.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
6 stiklinės pieno
šiek tiek grietinėlės (plakta)
4/5 valgomojo šaukšto sodos
šiek tiek braškių
šiek tiek sviesto ((kepimui))
šiek tiek mėtų (lapeliai)
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruošti karamelę. Supilti į puodą 3 stiklines pieno, 1,5 stiklinės cukraus, sodą bei vanilinį cukrų ir nuolat maišant kaitinti virš vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta. Cukrui ištirpus sumažinti ugnį ir virti apie 2-3 val., kol gaunasi vientisa karamelė (tiršta, standi, ruda masė). Blynų tešlai gerai sumaišyti viename dubenyje miltus, 3 stiklines pieno ir kiaušinius. Išlydyti keptuvėje šiek tiek sviesto, pilti į keptuvę keletą šaukštų tešlos, paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir apkepti iš abiejų pusių blyną. Taip kartoti, kol sukepsite visą tešlą. Iškeptus blynus aptepti karamele ir suvynioti į ritinėlius. Suvyniotus blynus dėti į lėkštes, apšlakstyti karamele, užpurkšti plaktos grietinėlės, papuošti mėtų lapeliais bei braškėmis ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!