Iš 2 kiaušinių, pieno, miltų, sodos bei žiupsnelio druskos užmaišome tešlą blynams. Gautą tešlą šaukštu pilame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir iš baiejų pusių apkepame lietinius blynus. Viename dubenyje sumaišome varškę, trintą nuluptą bananą, 4 šaukštus grietinės ir 3 šaukštus cukraus. Ant kiekvieno blyno dedame po 1,5 šaukšto varškės įdaro, ant varškės išdėliojame nuplautas braškes (aš naudojau konservuotas iš kompoto) ir suvyniojame į ritinėlį. Suvyniotus blynus dedame į lėkštes ir patiekiame su iš 4 šaukštų grietinės ir 2 šaukštų cukraus sumaišytu padažu. Skanaus!
Autorius: Jolita
INGREDIENTAI:
1 vienetas bananų
5 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1/3 arbatinio šaukštelio sodos
400 gramų varškės
450 gramų braškių (konservuotos/šviežios)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
8 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš 2 kiaušinių, pieno, miltų, sodos bei žiupsnelio druskos užmaišome tešlą blynams. Gautą tešlą šaukštu pilame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir iš baiejų pusių apkepame lietinius blynus. Viename dubenyje sumaišome varškę, trintą nuluptą bananą, 4 šaukštus grietinės ir 3 šaukštus cukraus. Ant kiekvieno blyno dedame po 1,5 šaukšto varškės įdaro, ant varškės išdėliojame nuplautas braškes (aš naudojau konservuotas iš kompoto) ir suvyniojame į ritinėlį. Suvyniotus blynus dedame į lėkštes ir patiekiame su iš 4 šaukštų grietinės ir 2 šaukštų cukraus sumaišytu padažu. Skanaus!