Supilkite į puodą sultinį, įdėkite druskos, sudėkite nuplautus lęšius, užvirkite ir virkite apie 15 min. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį apie 5 min. keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pakepintus svogūnus sudėkite į sriubą. Suminkykite kiaulienos faršą su prieskoniais ir iš gautos masės suformuokite mažus kukuliukus. Dėkite kukuliukus į sriubą, pridėkite lauro lapų ir virkite, kol kukuliai ir lęšiai gerai išvirs. Tuomet pridėkite krapų, prieskonių, pavirkite dar apie 5 min. ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų (džiovinti/švieži)
2 vienetai laurų lapų (lapai)
50 gramų lešių
1 vienetas svogūnų
200 gramų kiaulės faršo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
1.5 litro sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite į puodą sultinį, įdėkite druskos, sudėkite nuplautus lęšius, užvirkite ir virkite apie 15 min. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį apie 5 min. keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pakepintus svogūnus sudėkite į sriubą. Suminkykite kiaulienos faršą su prieskoniais ir iš gautos masės suformuokite mažus kukuliukus. Dėkite kukuliukus į sriubą, pridėkite lauro lapų ir virkite, kol kukuliai ir lęšiai gerai išvirs. Tuomet pridėkite krapų, prieskonių, pavirkite dar apie 5 min. ir patiekite. Skanaus.