REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes. Atskirame dubenyje mikseriu išplakti šiek tiek atšildytus ledus. Po truputį, maišant srovele į ledus pilti skystą želė. Į gautą skystą masę įberti 100 bruknių. Kadangi masė labai greitai stingsta, skubiai supilti ją į formą. Forma speciali - Tupperware želė žiedas. Dėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 5-6 val.
- Braškes su žaliais lapkočiais 5 minutėms panardinti į labai šaltą vandenį, kad žaluma atsigautų. Uogas labai gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną braškę įsmeigto po dantų krapštuką.
- Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvalyti luobeles. Stambiai permalti per mėsmalę.
- Irisus, druską ir grietinėlę ištirpinti metaliniame dubenėlyje karšto vandens vonelėje. Galima ištirpinti mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
- Kiekvieną braškę iki pusės uogos pamirkyti irisų masėje, o po to apvolioti maltuose riešutuose.
- Desertą sudėti į lėkštę.
Skanaus!
REKLAMA