• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo ledų
  • 3 pakeliai želės (braškių)
  • 7/10 litro vandens
  • 100 gramų bruknių
  • 10 vienetų braškių
  • 15 vienetų irisų
  • 1.5 valgomojo šaukšto grietinėlės (30% riebumo)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 stiklinė žemės riešutų
  • 1 stiklinė migdolų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo ledų
  • 3 pakeliai želės (braškių)
  • 7/10 litro vandens
  • 100 gramų bruknių
  • 10 vienetų braškių
  • 15 vienetų irisų
  • 1.5 valgomojo šaukšto grietinėlės (30% riebumo)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 stiklinė žemės riešutų
  • 1 stiklinė migdolų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes. Atskirame dubenyje mikseriu išplakti šiek tiek atšildytus ledus. Po truputį, maišant srovele į ledus pilti skystą želė. Į gautą skystą masę įberti 100 bruknių. Kadangi masė labai greitai stingsta, skubiai supilti ją į formą. Forma speciali - Tupperware želė žiedas. Dėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 5-6 val.
  2. Braškes su žaliais lapkočiais 5 minutėms panardinti į labai šaltą vandenį, kad žaluma atsigautų. Uogas labai gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną braškę įsmeigto po dantų krapštuką.
  3. Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvalyti luobeles. Stambiai permalti per mėsmalę.
  4. Irisus, druską ir grietinėlę ištirpinti metaliniame dubenėlyje karšto vandens vonelėje. Galima ištirpinti mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
  5. Kiekvieną braškę iki pusės uogos pamirkyti irisų masėje, o po to apvolioti maltuose riešutuose.
  6. Desertą sudėti į lėkštę.

    Skanaus!

Autorius: Alma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų