Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir maišant dar kepinti, kol cukrus ištirps.Tada riešutų masę supilti į dubenį ir atvėsinti.Vėsinti maišant, kad nesukibtų (jei sukibs susmulkinti).
Kitame dubenyje labai gerai išplakti trynius su likusiu cukrumi. Dubenį statyti į karšto vandens vonelę ir ,maišant, pilti medų. Supylus visą medų, dubenį nukelti ir maišyti, kol masė atvės. Tada sudėti riešutus, supilti likerį ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų (kad geriau išsiplaktų galima įdėti žiupsnelį rūgščios druskos) ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Masę dėti į šaldymo kamerą 12 valandų.
Autorius: Irena-anirtic
INGREDIENTAI:
60 gramų cukraus
80 gramų medaus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų likerio (kavos, tirštas)
300 gramų grietinės
50 gramų riešutų (lazdyno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir maišant dar kepinti, kol cukrus ištirps.Tada riešutų masę supilti į dubenį ir atvėsinti.Vėsinti maišant, kad nesukibtų (jei sukibs susmulkinti).
Kitame dubenyje labai gerai išplakti trynius su likusiu cukrumi. Dubenį statyti į karšto vandens vonelę ir ,maišant, pilti medų. Supylus visą medų, dubenį nukelti ir maišyti, kol masė atvės. Tada sudėti riešutus, supilti likerį ir išmaišyti.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų (kad geriau išsiplaktų galima įdėti žiupsnelį rūgščios druskos) ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Masę dėti į šaldymo kamerą 12 valandų.