100 gramų kondensuoto pieno (su cukrumi, sutirštintas)
5 vienetai arbatos (žalioji, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną supilti į puodą ir pastatyti ant silpnos ugnies. Įdėti cukrų, pamirkyti žaliosios arbatos pakelius. Pakaitinti, bet neužvirinti. Pakaitinus, nukelti nuo ugnies ir palikti 5-10 min. ataušti. Į šiek tiek ataušusį skystį įdėti sutirštintą kondensuotą pieną, išmaišyti, įpilti į kokį indą ir padėti į šaldiklį. Kai ledai sustings, supjaustyti gabalais ir suplakti su mikseriu iki kremo konsinstencijos. Tada sudėti atgal į indą ir padėti į šaldiklį 1-2 val.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
7 valgomieji šaukštai cukraus
1 litras pieno (riebus)
100 gramų kondensuoto pieno (su cukrumi, sutirštintas)
5 vienetai arbatos (žalioji, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną supilti į puodą ir pastatyti ant silpnos ugnies. Įdėti cukrų, pamirkyti žaliosios arbatos pakelius. Pakaitinti, bet neužvirinti. Pakaitinus, nukelti nuo ugnies ir palikti 5-10 min. ataušti. Į šiek tiek ataušusį skystį įdėti sutirštintą kondensuotą pieną, išmaišyti, įpilti į kokį indą ir padėti į šaldiklį. Kai ledai sustings, supjaustyti gabalais ir suplakti su mikseriu iki kremo konsinstencijos. Tada sudėti atgal į indą ir padėti į šaldiklį 1-2 val.