Į 3 litrų vandens puodą dėkite virti lašišų galvas. Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių „šiukšlyčių“ ar atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu. Pavirkite 15 min. ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei griežinėliais supjaustytą morką. Užvirus, sudėkite į puodą susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius. Sriubytė verdama tol, kol visi ingredientai suminkštėja. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos. Labai tinka įpilti grietinėlės. Skanaus.
Autorius: Tomas
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 vienetai lašišų (galvos)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į 3 litrų vandens puodą dėkite virti lašišų galvas. Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių „šiukšlyčių“ ar atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu. Pavirkite 15 min. ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei griežinėliais supjaustytą morką. Užvirus, sudėkite į puodą susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius. Sriubytė verdama tol, kol visi ingredientai suminkštėja. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos. Labai tinka įpilti grietinėlės. Skanaus.