INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek muskato
- 1 valgomasis šaukštas svogūnų (pjaustyti)
- 50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek džiūvesėlių
- 250 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus
- 250 gramų langustų (mėsa)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnai gerai pakepinami įkaitintame aliejuje, po to sudedamas kumpis, suneriami miltai ir pamažu supilamas pienas. Užpilas visą laiką maišomas, kad nesusidarytų gumuliukų. Langustų mėsa smulkiai supjaustoma ir sudedama į puodą kartu su kitais produktais. Troškinama ant labai mažos ugnies. Po to įberiama druskos, muskato riešuto bei pipirų. Iš atšaldytos masės padaromi nedideli apvalūs kukuliukai. Jie suvilgomi plaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintame svieste, kol apsitraukia rusva gruzdžia plutele.
REKLAMA