Kiaulieną supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti apie pusę stiklinės aliejaus, įdėti druskos, prieskonių, išmaišyti ir sumažinti ugnį. Kol troškinasi mėsa, nulupti svogūnus, supjaustyti žiedeliais ir sudėti ant mėsos. Tada nuskusti morkas, sutarkuoti ir sudėti ant svogūnų (viską sudėti sluoksniais ir negalima maišyti! Prieskoniuojam tik mėsą!). 2 stiklines (aš pilu su puodeliu, 150 gramų)ryžių gerai išplauti kol vanduo taps skaidrus ir užpilti ant morkų (ant viršaus), įpilti 4 stiklines vandens, uždengti dangčiu ir įkišti į orkaitę valandai. Po valandos plovą išmaišyti, orkaitę galima išjungti ir dar pusei valandos aš palieku kad subręstų. Labai skanu!
Autorius: RUTA
INGREDIENTAI:
4 vienetai morkų
2 stiklinės ryžių
4 vienetai svogūnų
600 gramų kiaulienos
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės aliejaus
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti apie pusę stiklinės aliejaus, įdėti druskos, prieskonių, išmaišyti ir sumažinti ugnį. Kol troškinasi mėsa, nulupti svogūnus, supjaustyti žiedeliais ir sudėti ant mėsos. Tada nuskusti morkas, sutarkuoti ir sudėti ant svogūnų (viską sudėti sluoksniais ir negalima maišyti! Prieskoniuojam tik mėsą!). 2 stiklines (aš pilu su puodeliu, 150 gramų)ryžių gerai išplauti kol vanduo taps skaidrus ir užpilti ant morkų (ant viršaus), įpilti 4 stiklines vandens, uždengti dangčiu ir įkišti į orkaitę valandai. Po valandos plovą išmaišyti, orkaitę galima išjungti ir dar pusei valandos aš palieku kad subręstų. Labai skanu!