Bulves ir mėsą sumaišyti, dėti majonezą, berti druskos ir pipirų, dėti smulkintus svogūnus, duoną, trintą česnaką ir viską išminkyti (majonezo galite dėti daugiau ar mažiau, kad masė gautųsi ne per skysta ir ne per sausa).
Formuoti kotletus ir apvolioti džiūvėsiuose.
Kepti 180 °C įkaitusioje orkaitėje (skardą patepti riebalais) apie 30- 40 minučių.
Baigiant kepti ant kiekvieno kotletuko uždėti nedidelį gabaliuką sviesto.
Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulienos
0.5 stiklinės džiūvesėlių (apvoliojimui)
šiek tiek pieno
3 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
šiek tiek duonos (trupiniai, išmirkyti piene)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą permalkite per mėsmalę kelis kartus. Nusunkite skystį.
Išmirkyti duonos trupinius piene ir nugręžti skystį.
Bulves ir mėsą sumaišyti, dėti majonezą, berti druskos ir pipirų, dėti smulkintus svogūnus, duoną, trintą česnaką ir viską išminkyti (majonezo galite dėti daugiau ar mažiau, kad masė gautųsi ne per skysta ir ne per sausa).
Formuoti kotletus ir apvolioti džiūvėsiuose.
Kepti 180 °C įkaitusioje orkaitėje (skardą patepti riebalais) apie 30- 40 minučių.
Baigiant kepti ant kiekvieno kotletuko uždėti nedidelį gabaliuką sviesto.