• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 500 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 250 mililitrų sultinio (vištienos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kukulių gaminimas: faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsiais ir prieskoniais.
    Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepiname jame kukuliukus.
    Kukuliukams apskrudus išimame juos į atskirą puodą, kuriame troškinsime.
    Į keptuvę sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus. Svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
    Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktų gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirais.
    Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
    Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
    Šalia puikiai tiks bet koks garnyras, nuo bulvių iki makaronų. Taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
    Skanaus!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų