Sumaišome marinatą iš cielų česnakų skiltelių, druskos, pipirų, vaisių sulčių bei tarkuotų žievelių ir kumino sėklų (arba kmynų). Gautu marinatu apipilame nepjaustytą jautienos kumpį ir palaikome apie 1 valandą. Nemarinuokite ilgai, nes šis marinatas yra labai rūgštus. Mėsai išsimarinavus dedame kepsnį ant grotelių ir kepame virš įkaitusių žarijų. Patiekiame šiltą su mėgstamu garnyru bei padažu. Skanaus!
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (tarkuota žievelė)
1 vienetas citrinų (tarkuota žievelė)
15 česnakų
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
350 gramų jaučio kumpio
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 vienetas žaliųjų citrinų (tarkuota žievelė)
2 arbatiniai šaukšteliai kumino (arba kmynai)
0.5 stiklinės sulčių (apelsinų)
0.5 stiklinės sulčių (citrinų)
0.5 stiklinės sulčių (laimo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome marinatą iš cielų česnakų skiltelių, druskos, pipirų, vaisių sulčių bei tarkuotų žievelių ir kumino sėklų (arba kmynų). Gautu marinatu apipilame nepjaustytą jautienos kumpį ir palaikome apie 1 valandą. Nemarinuokite ilgai, nes šis marinatas yra labai rūgštus. Mėsai išsimarinavus dedame kepsnį ant grotelių ir kepame virš įkaitusių žarijų. Patiekiame šiltą su mėgstamu garnyru bei padažu. Skanaus!