Visus komponentus naudokite individualiai, priklausomai nuo to, kiek turite kriaušių. Cukraus naudokite tiek, kad kompotas būtų saldus pagal skonį. Kriaušes švariai nuplaukite, pašalinkite kotelius bei viršūnėles su "ūsiukais". Į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus pridėkite kriaušių ir užpilkite verdančiu vandens su cukrumi sirupu. Pridenkite sterilizuotais dangteliais ir palaikykite apie dešimt min. Tuomet sirupą išpilkite į puodą ir vėl užvirinkite ir supilaukite į stiklainius. Visą procedūrą pakartokite tris kartus, tuomet stipriai uždenkite dangteliais ir apvertę aukštyn kojomis (dugnu), palaikykite kol atvės.
Autorius: Lijana D.
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek kriaušių
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus komponentus naudokite individualiai, priklausomai nuo to, kiek turite kriaušių. Cukraus naudokite tiek, kad kompotas būtų saldus pagal skonį. Kriaušes švariai nuplaukite, pašalinkite kotelius bei viršūnėles su "ūsiukais". Į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus pridėkite kriaušių ir užpilkite verdančiu vandens su cukrumi sirupu. Pridenkite sterilizuotais dangteliais ir palaikykite apie dešimt min. Tuomet sirupą išpilkite į puodą ir vėl užvirinkite ir supilaukite į stiklainius. Visą procedūrą pakartokite tris kartus, tuomet stipriai uždenkite dangteliais ir apvertę aukštyn kojomis (dugnu), palaikykite kol atvės.