2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti ir kepinti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto kriaušių (raudonos)
2 stiklinės salotų (Romaine)
1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių (Dižono)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai pelėsinio sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
1.5 arbatinio šaukštelio obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite suplėšytas salotas, skiltelėmis supjaustytas kriaušes, pelėsinį sūrį bei graikiniu riešutus. Į sandariai užsidarantį indą supilkite aliejų, obuolių actą, sudėkite garstyčias, žiupsnelį druskos bei pipirų, susmulkintą česnaką ir uždarius gerai suplakite. Gautą padažą užpilkite ant salotų, išmaišykite ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
1 česnakų
2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti ir kepinti)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto kriaušių (raudonos)
2 stiklinės salotų (Romaine)
1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių (Dižono)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai pelėsinio sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
1.5 arbatinio šaukštelio obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite suplėšytas salotas, skiltelėmis supjaustytas kriaušes, pelėsinį sūrį bei graikiniu riešutus. Į sandariai užsidarantį indą supilkite aliejų, obuolių actą, sudėkite garstyčias, žiupsnelį druskos bei pipirų, susmulkintą česnaką ir uždarius gerai suplakite. Gautą padažą užpilkite ant salotų, išmaišykite ir patiekite. Skanaus.