INGREDIENTAI:
- šiek tiek bazilikų
- 2 vienetai citrinų
- 5 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų (lapeliai (kinza))
- 1 vienetas moliūgų (vidutinio dydžio)
- 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti)
- 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 140 mililitrų grietinėlės (riebi)
- 400 gramų krevečių be kevalo
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 100 gramų sūris (minkštas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nupjauti moliūgo viršų kaip dangtelį, išskobti sėklas, jei reikia - truputėlį minkštimo. Vidų subadyti šakute, ištepti sviestu, įberti druskos, pipirų ir apie 1 valandą kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
Alyvuogių aliejų, išspaustas dviejų citrinų sultis ir sutrintus česnakus išmaišyti, užpilti krevetes ir palaikyti 10 minučių.
Krevetes nupilti, apkepinti svieste iki kol įgaus auksinę spalvą, išimti.
Į tą patį sviestą sudėti stambiai sutarkuotą svogūną, įberti druskos, 5 minutes pakepinti, sudėti konservuotus pomidorus, dar 5 minutes pakepinti, pridėti supjaustytą sūrį, grietinėlę, užvirinti, išmaišyti, suberti krevetes, smulkintus žalumynus, maltus pipirus, išmaišyti, nukelti nuo ugnies.
Krevečių įdarą sudėti į iškeptą moliūgą, pabarstyti žalumynais.
Patiekiama su virtais ryžiais, į lėkštę dėtis po porciją krevečių ir po gabaliuką kepto moliūgo.
REKLAMA