Išmaišykite kambario temperatūros svistą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite išsijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir maltus migdolus.
Į sviestu išteptą kepimo formą sukrėskite tešlą. Ant jos suberkite vyšnias, o ant viršaus suberkite migdolų riekeles.
Kepkite pyragą 180°C karštumo orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 45 – 55 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!!!
Autorius: Kotryna Stank.
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
140 gramų cukraus
50 gramų migdolų (malti)
50 gramų migdolų (riekelės)
600 gramų vyšnių (šviežios arba šaldytos)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atšildykite šaldytas vyšnias.
Išmaišykite kambario temperatūros svistą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite išsijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir maltus migdolus.
Į sviestu išteptą kepimo formą sukrėskite tešlą. Ant jos suberkite vyšnias, o ant viršaus suberkite migdolų riekeles.
Kepkite pyragą 180°C karštumo orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 45 – 55 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.