Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petražoles susmulkinti. Citrina supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citrina. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas baklažanų
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių
šiek tiek druskos
100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petražoles susmulkinti. Citrina supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citrina. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.