Agurkus bei morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su česnakais sudėkite į indą. Ant agurkų bei morkų griežinėlių ir česnakų berkite druską, keletą kartų išmaišykite ir palikite pastovėti, kol paruošite užpilą. Užpilui pasiruoškite 1,5 l talpos stiklainį, į kurį sudėkite cukrų, obuolių actą, vandenį ir pamaišykite, kol cukrus ištirps. Paruoštą marinatą perpilkite į patogų indą ir, nuspaudus su ranka, sudėkite pasūdytus agurkų griežinėlius, griežinėliais supjaustytą morką ir česnako skilteles. Tuomet inde viską paslėkite ir palaikykite keletą valandų. Patartina laikyti šaltai. Viską sudėjus į stiklainius šiais konservais galima mėgautis visą sezoną. Skanaus!
Autorius: Danguolė
INGREDIENTAI:
2 vienetai agurkų (Ilgavaisiai)
0.5 stiklinės cukraus
5 česnakų
1 vienetas morkų
0.5 stiklinės vandens
1.5 valgomojo šaukšto druskos
0.5 stiklinės obuolių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Agurkus bei morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su česnakais sudėkite į indą. Ant agurkų bei morkų griežinėlių ir česnakų berkite druską, keletą kartų išmaišykite ir palikite pastovėti, kol paruošite užpilą. Užpilui pasiruoškite 1,5 l talpos stiklainį, į kurį sudėkite cukrų, obuolių actą, vandenį ir pamaišykite, kol cukrus ištirps. Paruoštą marinatą perpilkite į patogų indą ir, nuspaudus su ranka, sudėkite pasūdytus agurkų griežinėlius, griežinėliais supjaustytą morką ir česnako skilteles. Tuomet inde viską paslėkite ir palaikykite keletą valandų. Patartina laikyti šaltai. Viską sudėjus į stiklainius šiais konservais galima mėgautis visą sezoną. Skanaus!