Vyšnias iškaulinkite, užpilkite cukrumi ir palikite 2 val., kad išskirtų sultis. Išskirtas sultis nusunkite (jas panaudosime sirupui). Į verdantį vandenį sudėkite sviestą bei druską ir užvirinkite. Tada atsargiai įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą tešlą. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite apvalius blynelius. Vyšnias sumaišykite su krakmolu, paskirstykite ant tešlos blynelių (maždaug po 2-3 vyšnias ant vieno blynelio) ir suformuokite koldūnus. Sudėkite koldūnus į verdantį pasaldintą vandenį ir virkite apie 6-8 min. Vyšnių sirupą supilkite į puodą, pakaitinkite ir gautu sirupu užpilkite išvirtus koldūnus. Skanaus.
Autorius: Rima
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
1.5 valgomojo šaukšto krakmolo
3 stiklinės vyšnių (šaldytos/šviežios)
1 vienetas kiaušinių
3.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (verdantis)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vyšnias iškaulinkite, užpilkite cukrumi ir palikite 2 val., kad išskirtų sultis. Išskirtas sultis nusunkite (jas panaudosime sirupui). Į verdantį vandenį sudėkite sviestą bei druską ir užvirinkite. Tada atsargiai įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą tešlą. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite apvalius blynelius. Vyšnias sumaišykite su krakmolu, paskirstykite ant tešlos blynelių (maždaug po 2-3 vyšnias ant vieno blynelio) ir suformuokite koldūnus. Sudėkite koldūnus į verdantį pasaldintą vandenį ir virkite apie 6-8 min. Vyšnių sirupą supilkite į puodą, pakaitinkite ir gautu sirupu užpilkite išvirtus koldūnus. Skanaus.