Iš kiaušinių, vandens, miltu bei šiek tiek druskos užminkome tešlą. Įdarui 1 svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įdedame krevetes (jas dar galima supjaustyti) ir vėžių uodegėles iš sūrimo ir trumpai apkepame. Pasigamintą tešlą iškočiojame, išspaudžiame apvalius blynelius, dedame ant kiekvieno jų paruošto įdaro, suformuojame koldūnus ir dedame juos į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Verdame apie 15 min. Padažui ištirpiname keptuvėje svietą ir pakepiname jame 1 smulkiai supjaustytą svogūną, įdedame grietinės ir viską išmaišome. Šį padažą užpilame ant išvirtų, į lėkštę sudėtų koldūnų ir patiekiame. Skanaus!
Autorius: Deimantė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
200 gramų krevečių be kevalo (virtos)
200 gramų vėžių (uodegėlės)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek sviesto ((kepimui))
5 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, vandens, miltu bei šiek tiek druskos užminkome tešlą. Įdarui 1 svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įdedame krevetes (jas dar galima supjaustyti) ir vėžių uodegėles iš sūrimo ir trumpai apkepame. Pasigamintą tešlą iškočiojame, išspaudžiame apvalius blynelius, dedame ant kiekvieno jų paruošto įdaro, suformuojame koldūnus ir dedame juos į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Verdame apie 15 min. Padažui ištirpiname keptuvėje svietą ir pakepiname jame 1 smulkiai supjaustytą svogūną, įdedame grietinės ir viską išmaišome. Šį padažą užpilame ant išvirtų, į lėkštę sudėtų koldūnų ir patiekiame. Skanaus!