Iš vandens, 0,75 šaukštelio druskos bei miltų užminkykite koldūnų tešlą. Užminkytą tešlą atidėkite į šoną. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite košę. 2 svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Kopūstus nusunkite, nuplaukite, dar pasmulkinkite, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite apie 10 min. virš mažos ugnies. Bulvių košę sumaišykite su kopūstais bei svogūnais ir įdarykite plonai iškočiotos tešlos blynelius. Suformuotus koldūnus išvirkite pasūdytame vandenyje. Likusius 2 svogūnus pakepinkite su aliejumi ir sudėkite ant virtų koldūnų. Skanaus.
Autorius: Jadvyga
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
150 gramų kopūstų (rauginti)
4 vienetai svogūnų
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš vandens, 0,75 šaukštelio druskos bei miltų užminkykite koldūnų tešlą. Užminkytą tešlą atidėkite į šoną. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite košę. 2 svogūnus smulkiai supjaustykite kubeliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Kopūstus nusunkite, nuplaukite, dar pasmulkinkite, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir pakepinkite apie 10 min. virš mažos ugnies. Bulvių košę sumaišykite su kopūstais bei svogūnais ir įdarykite plonai iškočiotos tešlos blynelius. Suformuotus koldūnus išvirkite pasūdytame vandenyje. Likusius 2 svogūnus pakepinkite su aliejumi ir sudėkite ant virtų koldūnų. Skanaus.