Tešlai pieną, vandenį, aliejų, ryžių miltus bei 0,5 šaukštelio druskos supilti į dubenį ir sumaišyti. Maišant mediniu šaukštu, kaitinti, kol masė sušoks į vieną gabalą ir maišyti, kol eis, o tuomet nukelti nuo ugnies ir uždengus palikti 5min. Ant stalo pasibarstyti kvietinių miltų (iš tų 100g, nes daugiau nereikės) ir minkyti vis pasibarstant, kol neliks skirtų miltų Tešla turi nekibti prie rankų. Užminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent 10 min. į šaldytuvą. Tuo metu pasiruošti įdarą. Mėsą du kartus permalti, sudėti grietinėlę bei prieskonius. Smulkintą svogūną bei porą pakepinti ant gabalėlio sviesto bei aliejaus šaukšto, o atvėsus sudėti į faršą, gerai išminkyti, sudėti per burokinę tarką perspaustą mocarela sūrį ir lengvai permaišyti. Ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir plonai iškočioti pusę pasigamintos tešlos (viršų barstyti miltais nereikia - nelips). Stiklinės arba puodelio pagalba išspausti apvalius blynelius, jų viduryje dėti įdaro ir ant viršaus dėti dar vieną išspaustą blynelį (tą pusę, kuri kočiota, versti ant mėsos). Blynelio kraštelius užspaudyti pirštais, išploninti pirštų galais ir šiek tiek (maždaug kas 0,5 cm) suspausti tarp pirštų. Aliejų gerai įkaitinti ir dėti koldūnus kepti (aliejus turi beveik apsemti koldūnus). Koldūnus kepti pavartant, kol jie gražiai apskrunda (ugnį, sudėjus koldūnus, šiek tiek sumažinti). Pagal šį receptą galima daryti ir virtus koldūnus, tik aš virtų koldūnų įdarui geriau renkuosi kalakutieną arba vištieną. Šie skrudinti koldūnai yra tiesiog koldūnų koldūnai! Labai labai skanūs!
Autorius: Lolita
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek mairūnų
40 gramų porų (baltosios dalys)
100 gramų ryžių (miltai)
20 gramų svogūnų (žali)
120 gramų kiaulės faršo
60 gramų jautienos faršo
100 gramų kvietinių miltų
80 gramų pieno
40 gramų vandens
1 valgomasis šaukštas grietinėlės
šiek tiek druskos
40 gramų aliejaus
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
60 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai pieną, vandenį, aliejų, ryžių miltus bei 0,5 šaukštelio druskos supilti į dubenį ir sumaišyti. Maišant mediniu šaukštu, kaitinti, kol masė sušoks į vieną gabalą ir maišyti, kol eis, o tuomet nukelti nuo ugnies ir uždengus palikti 5min. Ant stalo pasibarstyti kvietinių miltų (iš tų 100g, nes daugiau nereikės) ir minkyti vis pasibarstant, kol neliks skirtų miltų Tešla turi nekibti prie rankų. Užminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent 10 min. į šaldytuvą. Tuo metu pasiruošti įdarą. Mėsą du kartus permalti, sudėti grietinėlę bei prieskonius. Smulkintą svogūną bei porą pakepinti ant gabalėlio sviesto bei aliejaus šaukšto, o atvėsus sudėti į faršą, gerai išminkyti, sudėti per burokinę tarką perspaustą mocarela sūrį ir lengvai permaišyti. Ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir plonai iškočioti pusę pasigamintos tešlos (viršų barstyti miltais nereikia - nelips). Stiklinės arba puodelio pagalba išspausti apvalius blynelius, jų viduryje dėti įdaro ir ant viršaus dėti dar vieną išspaustą blynelį (tą pusę, kuri kočiota, versti ant mėsos). Blynelio kraštelius užspaudyti pirštais, išploninti pirštų galais ir šiek tiek (maždaug kas 0,5 cm) suspausti tarp pirštų. Aliejų gerai įkaitinti ir dėti koldūnus kepti (aliejus turi beveik apsemti koldūnus). Koldūnus kepti pavartant, kol jie gražiai apskrunda (ugnį, sudėjus koldūnus, šiek tiek sumažinti). Pagal šį receptą galima daryti ir virtus koldūnus, tik aš virtų koldūnų įdarui geriau renkuosi kalakutieną arba vištieną. Šie skrudinti koldūnai yra tiesiog koldūnų koldūnai! Labai labai skanūs!