Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti verdančiu vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o, kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Grybus užpilti vandeniu ir šiek tiek pamirkyti. Nusausintus grybus smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su 1 smulkintu svogūnu bei šiek teik druskos. Tešlą iškočioti kuo ploniau ir formuoti norimos formos koldūnus. Koldūnus dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 3-4 minutes. Per tą laiką galima paruošti padažiuką: į įkaitintą aliejų dėti 1 smulkintą svogūną. Kai svogūnas įgaus auksinę spalvą, dėti smulkintą česnaką ir petražoles, berti prieskonius. Skanaus.
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek petražolių
2 vienetai svogūnų
3 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens (verdantis)
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek prieskonių
1 sauja grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti verdančiu vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o, kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Grybus užpilti vandeniu ir šiek tiek pamirkyti. Nusausintus grybus smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su 1 smulkintu svogūnu bei šiek teik druskos. Tešlą iškočioti kuo ploniau ir formuoti norimos formos koldūnus. Koldūnus dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 3-4 minutes. Per tą laiką galima paruošti padažiuką: į įkaitintą aliejų dėti 1 smulkintą svogūną. Kai svogūnas įgaus auksinę spalvą, dėti smulkintą česnaką ir petražoles, berti prieskonius. Skanaus.