Į varškę supilkite cukrų ir labai gerai ištrinkite. Įdėkite vanilininio cukraus (jei norite intensyvesnio vanilės skonio, galite įdėti jo daugiau) ir vėl viską gerai išmaišyk. Į varškės masę supilkite truputėlį daugiau nei pusę kokoso drožlių ir išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus, į vidų įdėkite po vieną lazdyno riešutą. Rutuliukus apvoliok likusiose kokoso drožlėse ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Šokoladą sulaužykite į dubenėlį. Uždėkite dubenėlį ant nedidelio puodo su verdančiu vandeniu ir ištirpinkite šokoladą. Lėkštę apšlakstykite ištirpintu šokoladu, sudėkite sustingusius rutuliukus ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Gabriela
INGREDIENTAI:
35 gramai cukraus
šiek tiek lazdyno reišutų
60 gramų juodojo šokolado
180 gramų varškės
65 gramai kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į varškę supilkite cukrų ir labai gerai ištrinkite. Įdėkite vanilininio cukraus (jei norite intensyvesnio vanilės skonio, galite įdėti jo daugiau) ir vėl viską gerai išmaišyk. Į varškės masę supilkite truputėlį daugiau nei pusę kokoso drožlių ir išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus, į vidų įdėkite po vieną lazdyno riešutą. Rutuliukus apvoliok likusiose kokoso drožlėse ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Šokoladą sulaužykite į dubenėlį. Uždėkite dubenėlį ant nedidelio puodo su verdančiu vandeniu ir ištirpinkite šokoladą. Lėkštę apšlakstykite ištirpintu šokoladu, sudėkite sustingusius rutuliukus ir patiekite. Skanaus.