Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais išlyginti. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištirpinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Skanaus!
Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
400 gramų grietinėlės (35 proc. riebumo)
200 gramų sausainių (šokoladiniai)
2 valgomieji šaukštai brendžio
400 gramų varškės
75 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai želatinos
1 vienetas želės (kivių, pakeliuose)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais išlyginti. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištirpinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Skanaus!
Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.