• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek mairūnų
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek muskato
  • 2 vienetai petražolių
  • 2 vienetai salierų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 100 gramų kiaulės lašinių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 vienetai batono (riekės)
  • 0.5 stiklinės pieno
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
  • 5 vienetai kadagio uogų
  • 800 gramų kiškienos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsa pusiau ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis, kartu su jomis sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas batonas, svieste pakepinti svogūnai, kiaušinis, sugrūstos kadagio uogos, malti prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, kad masė būtų puri. Jei ji tirštoka (turi būti grietinės tirštumo), įpilama truputį grietinėlės ar sultinio. Keptuvo dugnas išklojamas plonai supjaustytais lašiniukais, ant jų sukrečiama paruošta masė, viršus irgi apdedamas plonai pjaustytais lašiniukais ir kepama orkaitėje apie 30 min. Paštetas išverčiamas į apvalų pašildytą pusdubenį ir apdėliojamas virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Atskirai tiekiama karštų troškintų burokėlių, bruknių uogienės.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų