Šitame patiekale pirmu smuiku groja iš tikrųjų ne mėsa, o daržovės - jų lengvas skonis ir ryškios spalvos sužadina apetitą. Patiekalui ypatingą skonį ir kvapą suteikia salierai - šitame patiekale jie ypatingai dominuoja ir suteikia įdomų skonį. Šitas patiekalas puikiai tinka nesočiai vakarienei, kai nesinori apkrauti skrandžio nakčiai, bet norisi kažko gardaus ir lengvo.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 400 gramų kiaulienos
- 100 gramų ryžių makaronų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas žaliosios paprikos
- 1 vienetas saliero stiebų
- 60 gramų kininių kopūstų
- 1 pundelis kalendrų
- 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 2 arbatiniai šaukšteliai austrių padažo
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą supjaustyti juostelėmis. Suplakti 3 šaukštus sojos padažo su 1 šaukštelių austrių padažo, greitai aptepti mėsą ir per naktį palikti šaldytuve.
- Makaronus išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Morką, kopūstą, paprikas supjaustyti juostelėmis, susmulkinti česnaką, salierą ir kalendrų lapelius.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iki rusvos plutelės apkepti mėsą. Berti daržoves, lieti likusį sojų padažą ir dar pakepinti apie 5 min.
- Dėti išvirtus makaronus, lieti likusį austrių padažą ir po 2 min. nukaisti. Tiekti, pabarsčius kalendrų lapeliais.
REKLAMA