Vištienos filė supjaustome maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą bei šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Agurką supjaustome juostelėmis, o česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami, daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę suberiame pjaustytą agurką ir maišydami kepame apie 2 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį ir austrių bei tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname, kol padažas sutirštės. Skanaus.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (ilgavaisis)
4 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
50 gramų svogūnų (laiškai)
400 gramų vištos filė
3 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 stiklinė sultinio (vištienos)
3 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos filė supjaustome maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais. Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą bei šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Agurką supjaustome juostelėmis, o česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami, daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta. Tuomet į keptuvę suberiame pjaustytą agurką ir maišydami kepame apie 2 min. Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį ir austrių bei tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname, kol padažas sutirštės. Skanaus.